tiktok 3

Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι το sink drink είναι επικίνδυνο, τονίζοντας ότι οι νεροχύτες της κουζίνας είναι από τα πιο βρώμικα μέρη ενός σπιτιού.

Κατά καιρούς, διάφορα trends εμφανίζονται στο TikTok, προκαλώντας διαμάχες σχετικά με την επικινδυνότητά τους.

Μετά τις εξαντλητικές δίαιτες, το beer tanning και το mouth taping, το sink drink έγινε viral, δημιουργώντας ανησυχίες για την υγιεινή του.

Τι είναι όμως το sink drink;

Απλά, οι χρήστες του TikTok αναμειγνύουν ποτά απευθείας στους νεροχύτες της κουζίνας τους. Αυτή η φαινομενικά αθώα πρακτική, όπου ο νεροχύτης χρησιμοποιείται σαν γιγάντιο μπολ, προκαλεί ανησυχία λόγω των πιθανών κινδύνων για την υγεία.

Οι tiktokers αναμειγνύουν ποτά στους νεροχύτες τους, παρακάμπτοντας τα παραδοσιακά δοχεία όπως κανάτες ή μπολ. Η μεγαλύτερη χωρητικότητα του νεροχύτη επιτρέπει την παρασκευή μεγαλύτερων ποσοτήτων, αλλά πολλοί αποδοκιμάζουν την τάση, χαρακτηρίζοντάς την «ηλίθια ιδέα».

Στο TikTok έχουν γίνει πάνω από 140 εκατομμύρια αναρτήσεις για το sink drink, με ένα από τα πιο δημοφιλή να είναι του @thetipsybartender, ή αλλιώς Skyy John. Το συγκεκριμένο βίντεο έχει πάνω από 58 εκατομμύρια προβολές, όπου ο χρήστης παρασκευάζει το διάσημο Jungle Juice στον νεροχύτη της κουζίνας του.

Οι ειδικοί εκφράζουν ανησυχίες

Οι ειδικοί τονίζουν ότι αυτή η τάση είναι επικίνδυνη, αναφέροντας ότι οι νεροχύτες της κουζίνας είναι από τα πιο βρώμικα μέρη ενός σπιτιού.

Ο Dr. Gareth Nye, επικεφαλής προγράμματος ιατρικής επιστήμης, προειδοποιεί: «Ο νεροχύτης θεωρείται ένα από τα πιο επικίνδυνα μέρη της κουζίνας, καθώς είναι το σημείο όπου εναποθέτουμε μαγειρεμένα και άψητα απορρίμματα φαγητού και πλένουμε τα χέρια μας μετά από επαφή με ωμά κρέατα και άλλες διαρροές. Μια μελέτη του Εθνικού Ιδρύματος Υγιεινής διαπίστωσε ότι το 45% των νεροχυτών της κουζίνας βρέθηκε θετικό σε κολοβακτηρίδια όπως το E. coli και το 27% περιείχε μούχλα, που προκαλεί αλλεργικές αντιδράσεις και αναπνευστικά προβλήματα».

Επιπλέον, πρόσθεσε: «Οι περισσότερες αποχετεύσεις έχουν κάποια μορφή απόφραξης, συνήθως από λίπη, δημιουργώντας πρόσφορο έδαφος για την ανάπτυξη βακτηρίων, όπως το E. coli και η σαλμονέλα, που μπορούν να φτάσουν μέχρι την επιφάνεια του νεροχύτη. Τελικά, χρησιμοποιείτε τον νεροχύτη της κουζίνας σας για να απορρίπτετε απορρίμματα και πιθανότατα αντιμετωπίζετε εκατομμύρια βακτήρια μέσα και γύρω από τον νεροχύτη και την αποχέτευση».

Leave a Comment

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

    Αφήστε μια απάντηση