Στη Νέα Ζηλανδία, η ελληνική κουζίνα γνωρίζει τεράστια επιτυχία χάρη στο επιχειρηματικό εγχείρημα ενός ζευγαριού ελληνικής καταγωγής, της Σοφίας Κασουλίδη και του Γιώργου Αποστολάκη. Οι δυο τους μετέτρεψαν φορτηγά σε κινητά ταχυφαγεία, τα γνωστά πλέον Greek Food Trucks, και σύστησαν στο κοινό τις αυθεντικές γεύσεις του ελληνικού street food.

Η ιδέα γεννήθηκε όταν η Σοφία, έχοντας ζήσει στη Σαντορίνη και παρατηρώντας τη δημοτικότητα του γύρου και του σουβλακιού στους τουρίστες, αποφάσισε να φέρει αυτές τις γεύσεις στη Νέα Ζηλανδία. Έπεισε τον Γιώργο να ξεκινήσουν το πρώτο τους φορτηγό, το οποίο γνώρισε αμέσως τεράστια ανταπόκριση, με τον κόσμο να σχηματίζει ουρές για να δοκιμάσει τα παραδοσιακά ελληνικά εδέσματα. Σήμερα, διαθέτουν δύο food trucks και προμηθεύουν σούπερ μάρκετ με τον δικό τους μουσακά.

Η επιχείρησή τους, που μετρά ήδη 11 χρόνια επιτυχίας, δεν περιορίζεται μόνο στο street food, αλλά επεκτείνεται σε catering για γάμους, πάρτι, εταιρικές εκδηλώσεις, φεστιβάλ και συναυλίες. Το μενού τους περιλαμβάνει μια μεγάλη ποικιλία ελληνικών γεύσεων, όπως το κλασικό σουβλάκι με γύρο, το «Αφροδίτη» με χαλούμι και μπέικον, αλλά και χορτοφαγικές επιλογές. Επώνυμα ελληνικά πιάτα, φρέσκες σαλάτες και γλυκά όπως μπακλαβάς και σπανακόπιτα παρασκευάζονται καθημερινά, διατηρώντας την ελληνική παράδοση.

Το ελληνικό στοιχείο όμως δεν σταματά εκεί. Ο γιος του Γιώργου άνοιξε το δικό του Greek Coffee Cart, φέρνοντας την ελληνική κουλτούρα του καφέ ακόμα πιο κοντά στο κοινό της Νέας Ζηλανδίας. «Νιώθουμε υπερήφανοι που προωθούμε την ελληνική γαστρονομία και προσφέρουμε αυθεντικές γεύσεις μέσα από την καρδιά μας», λέει η Σοφία, αποδεικνύοντας πως το ελληνικό street food μπορεί να ταξιδέψει και να κατακτήσει κάθε γωνιά του κόσμου.