Με τα ελαιόπανα στρωμένα και τα ραβδιστικά στα χέρια, συνεργεία της Υπηρεσίας Πρασίνου του Δήμου Θεσσαλονίκης ξεκίνησαν τη φετινή συγκομιδή ελιών από τα ελαιόδεντρα της οδού Αγγελάκη. Οι καρποί της πόλης θα οδηγηθούν σε ελαιοτριβείο στην Επανομή, όπου θα παραχθεί το δημοτικό βιολογικό ελαιόλαδο «Θερμαϊκός Χρυσός», που προορίζεται για κοινωνικούς σκοπούς.

Η δράση, που υλοποιείται για δεύτερη συνεχή χρονιά, στοχεύει στην αξιοποίηση του αστικού πρασίνου και στην προώθηση της οικολογικής συνείδησης. Την περσινή χρονιά, συλλέχθηκαν 1.300 κιλά ελιές, αποδίδοντας 150 λίτρα εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου, το οποίο διανεμήθηκε μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου και σε δημοτικούς παιδικούς σταθμούς.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης, βρέθηκε το πρωί στο σημείο της συγκομιδής και τόνισε:

«Μετά τον αστικό αμπελώνα, συνεχίζουμε με μια δράση που αναδεικνύει τη σημασία των δέντρων και της βιωσιμότητας. Θέλουμε οι πολίτες να συμμετέχουν και να αγαπήσουν το πράσινο της πόλης τους».

Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Βασίλης Διαμαντάκης, υπογράμμισε ότι το λάδι που παράγεται είναι εξαιρετικής ποιότητας, ενώ κάλεσε τους πολίτες που διαθέτουν ελαιόδεντρα στις αυλές ή πρασιές και δεν τα συγκομίζουν, να επικοινωνήσουν με τις υπηρεσίες του δήμου ώστε να αξιοποιηθούν για κοινωφελή χρήση.

Η εμφιάλωση του λαδιού πραγματοποιείται με χορηγία του ελαιοτριβείου Λέμπερου στην Επανομή, στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής συνεργασίας με τον δήμο.

Leave a Comment

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

    Αφήστε μια απάντηση